Schierstins: Kinderdroom


Na de heropening op 26 januari is er in de Schierstins weer plaats voor de Knderdroom van Herman Verduijn, een grote speelgoedverzameling, met topstukken van voor WOII. Tot en met 23 februari, dus alleen het eerste deel van de krokusvakantie. Kinderen mogen ook op een knop drukken om een modeltrein te laten rijden.

Vrijdag 25 februari - kindervoorstelling Ridder Ludo en de Huilende Rivier (14 uur)

Wandelen

Na wandelroute 1 door het dorp heeft Stichting De Schierstins een nieuwe route uitgestippeld, die over de periode van de Duitse Bezetting gaat. Het gaat om een traject met informatie over oorlogsslachtoffers, een Joodse onderduiker, een vroege verzetsman, evacuees en een hinderlaag voor Duitse soldaten.

De beschrijvingen kunnen aan de balie gehaald worden als de Schierstins open is. Daarnaast liggen ze in een speciale brievenbus aan het hek. Zo mogelijk volgen er na deze route nog meer wandelbeschrijvingen. Start van de route is het parkeerterrein van de Schierstins aan de Haadstrjitte 1 te Feanwâlden. De route kan ook gefietst worden. Het gaat naar eigen keuze om een 4 of 6 kilometer lang traject. De prijs is 2,50.