Princessehof: Feest!-rondleidingen op zondagmiddagen (om de week)


De huidige tentoonstellingen: Feest! (t.m. 20 aug.) en Handle with Care. Vanaf 29 april Keeley Haftner, kunst over duurzaamheid.

Feest!-rondleidingen: 4 en 18 juni, 2, 16 en 30 juli, 13 augustus. Op 21 mei ook twee colleges over Ketikoti, een voor kinderen en een voor iedereen. Zie de website van het Princessehof.

Op de website van Keramiekmuseum Princessehof staan afbeeldingen van de prachtige stukken die gestolen of gessneuveld zijn bij de inbraak op 12 februari. Het museum is weer geopend.

Vaas met decor van figuur rijdend op qilin China, ca. 1680 Porselein h. 22.5 cm, d. 23.5 cm

De inbraak vond plaats in de tentoonstelling Feest! op de begane grond van het museum. De daders leken specifieke kennis te hebben en gericht te hebben toegeslagen. De voorwerpen maakten deel uit van een installatie met wereldberoemd Chinees keramiek.

Beneden: Feest! Aan de hand van twaalf uiteenlopende feesten onderzoekt deze tentoonstelling hoe we in Nederland feest vieren, wat we vieren en met wie. In de tentoonstelling komen het kinderfeest, Chinees Nieuwjaar, Carnaval, Pesach, het studentenfeest, de verjaardag, een selamatan, de bruiloft, Eid al-Fitr (Suikerfeest), Ketikoti, Divali en Kerst aan bod. De verschillen tussen de vieringen zijn groot, maar eten en drinken spelen bijna altijd een belangrijke rol, en daarmee ook keramiek. Tot en met 20 augustus 2023.

In verband met Feest! is erop 10 april een Pesach-viering in het Princessehof (van 11 tot 2).

Over: Handle with Care, de universele rol van handen en vingers gevangen in keramiek. Een eclectische verzameling uit verschillende tijden en streken (tot eind oktober 2023)

In verband met Feest! is er een collegereeks van de Museum Jeugduniversiteit: vier colleges op zondagmiddag. Zie de website van het museum. Ook op zondagmiddagen (30 april, 14 en 28 mei, 11 en 25 juni, 9 en 23 juli, 6 en 20 augustus): Feest!-rondleidingen.

meer informatie »