Voorraadpot met aangroeisel van koraal. Wrsch. 16e eeuw. Afk. uit De Witte Leeuw.

 

Princessehof: tentoonstelling Gezonken schatten te bezoeken. Nogmaals gratis toegang op zondag.


Het volgende antiekspreekuur is op 11 december

De nieuwe tentoonstelling 'Gezonken schatten. Geheimen van de maritieme ziijderoute.' is al te bezoeken, De officiële opening door burgemeester Buma is op 14 september. Op 15 september is de toegang gratis vanwege Open Monumentendag.. (Keramiek en andere voorwerpen die gevonden zijn aan boord van acht scheepswrakken uit de negende (!) tot en met de negentiende eeuw.)

Op 8 september is het bezoek aan het Princessehof gratis vanwege het festival Uit in Huis en op 15 september idem vanwege Open Monumentendag.

Te zien:

Beneden tot volgend jaar zomer: Gezonken schatten, geheimen van de maritieme zijderoute. (Keramiek en andere voorwerpen die gevonden zijn aan boord van acht scheepswrakken uit de negende tot en met de negentiende eeuw.)

Op de 1e verdieping de vaste expositie Van Oost naar West

2e verdieping:

Tilman Meyer - Faje: zeven keramieken industriële containerschepen (EKWC@Princessehof). Plus een in Japan vervaardigde zeppelin van porselein. Op de tweede verdieping:eveneens: Design#4, Jelle Mastenbroek. Twee installaties. Na een druk op de knop produceert de zelfspelende piano annex porseleinkast fascinerende composities, terwijl u voor een tweede installatie, Splendour Lender, een euromunt nodig hebt. Maar die krijgt u terug! (Tot en met 27 oktober 2019)

Galerie De Witte Voet, 1975 - 2017. Deze Amsterdamse galerie is al meer dan veertig jaar een begrip. Eigenaar en oprichter Annemie Boissevain ontvangt dit jaar de Van Achterberghprijs. Ter gelegenheid van deze onderscheiding toont Keramiekmuseum Princessehof tot en met 27 oktober 2019 een selectie werken als eerbetoon aan de inmiddels gesloten galerie.

meer informatie »