Princessehof: modern keramiek en Gezonken schatten


Gezonken schatten. Geheimen van de maritieme ziijderoute.' (Keramiek en andere voorwerpen die gevonden zijn aan boord van acht scheepswrakken uit de negende (!) tot en met de negentiende eeuw.) Elke zondag instaprondleidingen en tot en met maart ook doe-middag voor jeugd tot en met 17 jaar (13-16 uur). Maar let op: de locatie is afwisselend het Princessehof en het Fries Museum.

Modern keramiek op de tweede verdieping. Jennifer Tee, Falling feathers. Design#5 Jolan van der Wiel.EKWC: Tanja Smeets. .

Jennifer Tee (NL 1973) toont vallende veren, die tegelijk broos zzijn en sterk, tegelijk licht en zwaar. Er is ook ander werk van haar te zien, tot oktober 2020.

Jólan van der Wiel doet al enkele jaren van zich spreken dankzij zijn vondst: hij mengt magnetische metalen deeltjes in de gietklei en met enorme magneten zet hij het materiaal ertoe aan omhoog te kruipen. Ook deze tentoonstelling blijft tot oktober 2020. (Design#5)

Tanja Smeets (Wychen 1963) toont werk dat het resultaat is van een verblijf in het Europees Keramisch Werkcentrum in Oisterwijk, waar zestig kunstenaars per jaar drie maanden in de gelegenheid worden gesteld te werken. In het Princessehof lijkt zij koraalrif, zeeanamonen en poliepen te laten zien, maar er is niets organisch bij (keramiek, rubber enz.) Tot mei 2020. Zie foto.

De Princessedagen (voor jeugdige prinsen en prinsessen, maar ook voor piraten en zeemmeerminnen/mannen) waren in 2019 zo succesvol dat besloten is de aanmelding voor 20 en 21 juni 2020 nu al te openen. Zie de website van het museum.

meer informatie »