Princessehof: vaste tentoonstelling Van Oost naar West op eerste verdieping


De volgende antiekspreekuren zijn op 4 september en 11 december

Tot 7 september zal er (behalve de Friese keramiek en de Nassau-kamer) geen tentoonstelling zijn op de begane grond. De vaste tentoonstelling Van Oost naar West is op de eerste verdieping.

Tilman Meyer - Faje: zeven keramieken industriële containerschepen (EKWC@Princessehof). Plus een in Japan vervaardigde zeppelin van porselein. Op de tweede verdieping:eveneens: Design#4, Jelle Mastenbroek. Twee installaties. Na een druk op de knop produceert de zelfspelende piano annex porseleinkast fascinerende composities, terwijl u voor een tweede installatie, Splendour Lender, een euromunt nodig hebt. Maar die krijgt u terug! (Tot en met 27 oktober 2019)

- Galerie De Witte Voet, 1975 - 2017. Deze Amsterdamse galerie is al meer dan veertig jaar een begrip. Eigenaar en oprichter Annemie Boissevain ontvangt dit jaar de Van Achterberghprijs. Ter gelegenheid van deze onderscheiding toont Keramiekmuseum Princessehof tot en met 27 oktober 2019 een selectie werken als eerbetoon aan de inmiddels gesloten galerie.