Detail kamerscherm

 

Princessehof: tentoonstelling Korea


In het Princessehof is de grote tentoonstelling Korea, poort naar een rijk verleden feestelijk geopend. Er worden topstukken getoond uit het Nationaal Museum in Seoul, maar ook muziekinstumenten en kostuums van het Gugak Centre (Seoul) en het Museum voor Volkenkunde (Leiiden). Tijdslot reserveren.

Ook is het nieuwe tegeltableau onthuld, dat de beroemde muurschildering op het Oldehoofsterkerkhof vervangt.Het toont prinses Maria Louise, de 'princes' van het Princessehof.

Tentoonstelling op de bovenverdieping: Koen Theys, Social treasures. Een schatkist met goudstukken, diamanten en juwelen. Kleurrijke maskers. Een mysterieus relikwie. Met zijn ogenschijnlijk vrolijke werk levert Koen Theys (Brussel, 1963) commentaar op maatschappelijke constructies als cultuur, kunst en welvaart. Theys realiseerde de werken in het Europees Keramisch Werkcentrum. Tot en met 7 november.

Vanaf 6 november: Morten Löbner Espersen, Forbidden Fruit. Deze Deen heeft een gelijktijdige expositie in het Kunstmuseum Den Haag.

meer informatie »