foto Princessehof

 

Princessehof: gratis rondleidingen op 22 mei en 5 juni


In het Princessehof is de grote tentoonstelling Korea, poort naar een rijk verleden gaande tot en met 21 augustus 2022 . Er worden topstukken getoond uit het Nationaal Museum in Seoul, maar ook muziekinstumenten en kostuums van het Gugak Centre (Seoul) en het Museum voor Volkenkunde (Leiiden).

Klei je Escher-tegel. Van di. 3 tot en met vr. 6 mei krijgen kinderen daartoe de kans (van 13 tot 16 uur) in het Princessehof. M.C. Escher liet zich inspireren door tegels en geometrische vormen. Deze vormen kon hij perfect in elkaar over laten lopen. Eigenlijk maakte hij een soort puzzels. In de meivakantie kunnen kinderen zelf aan de slag met Escheriaanse tegels. Maak tegels die precies in elkaar passen. Het is gratis en tevoren aanmelden hoeft niet.

Gratis rondleidingen met een museumgids of met Koreaanse Nederlanders zijn er op 22 mei en 5 juni.

EKWC@Princessehof: Meekyoung Shin t/m 31 juli 2022 Meekyoung Shin (Zuid-Korea, 1967) keert terug naar het Princessehof. De tentoonstelling laat nieuw werk zien, waarin Shin de grenzen opzoekt tussen natuur en kunst. Voor haar nieuwe Megalith Series liet ze zich inspireren door de schepping van steen uit klei. Shin maakte het werk in sundaymorning@ekwc in Oisterwijk.

Tot de nieuwe kunstwerken die het museum recent heeft gekocht, hoort de Wig II (Pruik II) van de Zweed Per Sundberg. Zoals ook de Vereniging Vrienden van het Princessehof stelt in haar nieuwe Vriendenkrant, past dit kunstwerk goed in het Princessehof, dat immers dateert uit de pruikentijd.

Vanaf 4 juni een bijzondere tentoonstelling over 450 jaar (!) Koninklijke Tichelaar Makkum

meer informatie »