Routes

De grote ronde van Leeuwarden

Een fietsroute in en rondom Leeuwarden, gebruik makend van het fietsroutenetwerk en de knooppunten daarvan, grotendeels behorend tot het netwerk Midden-Fryslân. De complete ronde beslaat zo'n 60 km. Uiteraard is dit meer dan een dagtocht als men de staten ook wil bezoeken! Het spreekt vanzelf dat de route ook in kleinere stukken kan worden opgedeeld.

Lees verder

Wandeling Station Leeuwarden - Vijversburg

Hier volgt eerst de route volgens het wandelnetwerk Fryslân (blauw-bruine bordjes). Daarna zonder gebruikmaking daarvan. De routes zijn niet precies gelijk. Voor de toegang tot Vijversburg moet worden betaald (€ 2,50). Jaarkaarten zijn niet duur. Op ongeveer een kwart van de wandeling merkt u dat u nog midden in de stad bent, maar het grootste deel gaat door het groen.

Lees verder

Jelsumer Binnenpaed (Leeuwarden-Stiens)

Stichting Staten en Stinzen ijverde drie jaar lang voor plaatsing van een paneel bij het opgeknapte kerkenpad Leeuwarden-Stiens, het Jelsumer Binnenpaed, met informatie over de geschiedenis van het pad, de aanliggende state en de stinzenflora. Op 6 februari 2009 kon het lint worden doorgeknipt.

Lees verder