Nieuws en agenda

Wij zenden u graag onze digitale Nieuwsbrief toe. Meld u aan; er vloeien geen verplichtingen uit voort.

Foto Jan Koster

Voormeer: concertje in open theetuin

Zondag 26 mei open theetuin en concertje: van 14.00 tot 17.00 uur is het park open voor publiek. U kunt een wandeling maken door de natuurtuin met Roodbaarddetails en op diverse plekken in de tuin rustig een kopje koffie of thee drinken.

Lees verder

Defect hersteld

Een wijziging in de beveiligingsmaatregelen van onze website heeft ertoe geleid dat enige tijd de procedure om abonnee of donateur te worden verstoord was. De systeemfout is nu hersteld. U kunt u weer aanmelden!

Lees verder
Museum Martena door Abe Gerlsma. (Fragment)

Museum Martena: Abe Gerlsma

3 februari jl. was het precies honderd jaar geleden dat Abe Gerlsma werd geboren in Franeker. Op die dag werd de tentoonstelling '100 jier Abe Gerlsma' geopend. Deze blijft tot en met 10 juni. 

 

 

Lees verder

Het boek der Staten en Stinzen

In 2018 is het nieuwe boek over staten en stinzen van Rita Radetzky verschenen: <Staten, stinzen en buitenplaatsen in Friesland. "Plaatsen van verdediginge als wel tot aangename en gemaklijke wooningen gebouwd". Via ons e-mailadres statenstinzen@outlook.com te bestellen!

Lees verder
Dag van het Kasteel. Kasteel Neuschwanstein. Niet in Friesland dus.

Dag van het Kasteel 2019

De landelijke dag van het kasteel is op 10 juni 2019 (2e Pinksterdag). Sommige Friese deelnemers zullen waarschijnlijk weer een andere dag rondom Pinksteren kiezen. Fogelsanghstate houdt zich aan de landelijke dag.

Lees verder