Schilderij familie Van Eysinga. Foto Marieke Balk

 

Museumhuis Van Eysinga gratis tijdens Monumentenweekend


Op zaterdag 14 en zondag 15 september is Huis van Eysinga ter gelegenheid van Open Monumentendag gratis te bezichtigen. De normale toegangsprijs van het huis bedraagt € 8,00 (incl. audiotour). Gratis toegang geeft de VIP-pas van de Bankgiroloterij. Nieuw is de korting van € 2,00 die een dbieb-pas oplevert. Vooralsnog geeft de Museumkaart géén voordeel: de aansluitng daarbij is nog in aanvraag.

Persbericht:

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is Huis van Eysinga ter gelegenheid van Open Monumentendag gratis te bezichtigen. Het Museumhuis van Vereniging Hendrick de Keyser opende, na restauratie, in december 2018 haar deuren voor publiek en kon al rekenen op veel bezoek.

Stap 1781 binnen en bezoek dit herenhuis, gebouwd voor een van de aanzienlijkste Leeuwarders in de achttiende eeuw. Daar verwacht je natuurlijk pracht en praal. Maar neem je ook een kijkje in de vertrekken van het personeel? En waarom stond het huis een flinke periode leeg? Maak kennis met de familie Van Eysinga, bel aan en laat je verrassen!

Op zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

De foto is van Marieke Balk

meer informatie »