Beetsterzwaag: rondleidingen, expositie, markt enz.


Vanaf 18 mei: expositie Jan Loman, Veelzijdig Kunstenaar, in overtuin Lycklamahûs. Ook in Gorredijk en Drachten. Rondleiding 8 juni en meer data.

18 mei, 14 uur: Rondleiding Adellijk wandelen, o.l.v.. gids Historisch Beetsterzwaag. Start bij ingang Overtuin Lyndenstein. Ook 15 juni en meer data.

26 mei, 13 uur: Kassenrondleiding, Tropische Kas (overtuin Lycklamahûs)

Op eigen gelegenheid een stevige wandeling? De links leiden naar een wandeling van 11 kilometer, eventueel begeleid door Jort Kelder.

https://www.zuidoostfriesland.nl/routes-overzicht/1588652560/in-adellijke-voetsporen

https://izi.travel/nl/2c91-in-adellijke-voetsporen-met-jort-kelder/nl

Op zaterdag 14 september is er van 11 tot 17 uur de Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland in het Lycklamapark (achter het Lycklamahûs).
Er doen circa 40 kunstenaars mee uit het hele land. Er zijn ongeveer 30 kramen met o.a. sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Gratis toegang voor bezoekers. Het Lycklamahûs (Rijksmonument) zelf is ook geopend voor het bezichtigen van het interieur en van een kleine expositie. De Kunstmarkt valt samen met de landelijke Open Monumentendag, waardoor er die dag meer te beleven valt in Beetsterzwaag. Het thema van de OM-dag is dit jaar “Routes,
Netwerken en Verbindingen”. In de Hoofdstraat zijn ongeveer tien (rijks)monumenten opengesteld. Ook de Tropische Kas is dan de hele dag geopend.

meer informatie »