Harstastate: Aan Tafel bij de freule


Dag van het Kasteel op Harsta State

Komend pinksterweekend viert Harsta State 'De dag van het Kasteel'. Dit jaar is het thema ‘Aan tafel’. Ter gelegenheid daarvan is de eettafel in de zaal gedekt aan de hand van het menu voor een diner van eigenaresse freule Amelia Gerardina van Andringa de Kempenaer uit 1866.

‘Aan Tafel’

De zaal van Harsta State vormt het hart van het huis. Het voormalige ontvangstvertrek, in Lodewijk XVI-stijl, herinnert aan de hoogtijdagen van de state en heeft prachtige ornamenten, zoals guirlandes en bokalen, de marmeren schouw en buffetkasten. Bijzonder is dat de zaal, passend bij de landelijke omgeving, volledig is afgewerkt met hout. Speciaal voor deze gelegenheid krijgt de zaal een bijzondere aankleding en wordt ingericht voor een diner. Servies, bestek, tafelkleed en overige aankleding komen uit de collectie van Hendrick de Keyser Monumenten en worden speciaal voor deze gelegenheid tentoongesteld in Harsta State. Op de tafel ziet u gekalligrafeerde menukaarten van de hand van Griet Heslinga uit Hegebeintum met het menu uit 1866.

Open in het pinksterweekend (nb 16 mei gesloten)
Tijdens het pinksterweekend is Harsta State op zaterdag te bezoeken van 10.00-17.00 uur en op zondag en maandag van 13.00-17.00 uur. Tickets voor de rondleiding zijn te koop bij het Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum.
Naast Harsta State doet namens Hendrick de Keyser Monumenten in Friesland ook Huis Van Eysinga in Leeuwarden mee aan de Dag van het Kasteel.

www.terphegebeintum.nl

22 oktober, BB, adel

meer informatie »