foto pn

 

Vijversburg: Ypey Loftspul


Van 4 tot en met 7 juli wordt op Vijversburg het "Ypey Loftspul" georganiseerd. Een theatrale thriller met het publiek als detective. Wat mag dit behelzen?

Park Vijversburg in de volksmond nog vaak “Het bos van Ypey” geheten, is de plaats delict en het publiek gaat, na getuige te zijn geweest van een misdrijf, op zoek naar dader en motief! Dit interactieve theaterspel is geschreven als jubileumvoorstelling door Van Ravesteijn Theater. Het gezelschap bestaat 25 jaar. Hun handelsmerk is het combineren van humor, historie en interactie met het publiek.

Het verhaal
Na jaren van onderhandeling over de bruidsschat, trouwt de knappe dokterszoon Age van Ypey met de minder knappe boerendochter Engelina de Boer. Het huwelijksbed is opgemaakt en de bruidsschat is voldaan. Vader, dokter Nicolaas van Ypey, is in zijn nopjes over de afpraken. Vlak voor de ceremonie wordt er vrolijk getoast, maar de inhoud van het glas blijkt voor de dokter fataal. In plaats van het bruidspaar, belandt hij in het bed. En vanaf dat moment is iedereen verdacht...

Het publiek als detective
De bruiloftsgasten mogen de toedracht uitzoeken. In kleine groepen wandelt men door het park en ontmoet men de acht verdachten. Deze vertellen elk hun versie van het verhaal en proberen hun onschuld te bewijzen. Het publiek oordeelt en stelt kritische vragen. Zij mogen de dader en het motief ontrafelen en de fouten ontdekken in de afgegeven verklaringen. Na de wandeling is men getuige van een verrassende ontknoping.
Noot: Het theaterstuk wordt muzikaal ondersteund met het harmonium van wijlen Willem Wilmink.

4, 5, 6, 7 juli 2023. Aanvang 20.00 uur/ Park open 19.15 uur. Informatie: 058-2127787


meer informatie »