Schierstins: Quilt Art; ook rondleidingen


De deelnemers van de internationale groep Quilt Art hebben het traditionele quilten tot kunst verheven. Hun expositie Following the Thread is tot en met 8 september te zien.

Eén van de deelnemers, de oorspronkelijk uit Metslawier afkomstige Dirkje van der Horst-Beetsma, geeft op de volgende middagen rondleidingen: za. 20 juli, do. 25 juli en alle vrijdagen in augustus.

De internationale groep QuiltArt heeft deze tentoonstelling voor het eerst laten zien in Luxemburg. Na Feanwâlden gaat het nog naar Frankrijk en Engeland, enz. De groep is opgericht in 1985 en bestaat uit zestien leden uit verschillende landen: Groot-Brittannië, Duitsland, België, Hongarije, Nederland, Denemarken en de VS. Er gaat een strenge selectieprocedure vooraf aan het lidmaatschap. De kunstenaars zijn actief en exposeren nationaal en internationaal.
Zij gebruiken allerlei verschillende materialen: zelf geverfde stoffen, (kranten)papier, Tyvec, organza, Lutrador, katoen, linnen, zijde, roest en schellak. Men werkt met machinestiksels of via handborduren, zeefdruk, soldeerbout en heteluchtpistool. Zie ook www.quiltart.eu