Princessehof: Made in Holland. Workshops (24 maart e.v.), rondleidingen enz.


Actueel:

op 24 maart de workshop Geknepen in de klei. Voor iedereen. Zie de website van het Princessehof.

Op 28 maart leidt conservator Karin Gaillard rond over Made in Holland. Op 18 april doet conservator Eline van den Berg hezelfde over de vaste tentoonstelling Van Oost naar West.

Het volgende antiekspreekuur is op 10 april; de overige data: 5 juni, 4 september en 11 december.

Het museum doet mee aan de Nationale Museumweek door in het weekend van 13 en 14 april toegang te bieden tegen een sterk gereduceerd tarief.

Op de begane grond is de grote tijdelijke tentoonstelling:

Made in Holland: 400 jaar wereldmerk

Te zien t/m 30 juni 2019

Een spraakmakende tentoonstelling over vier Nederlandse succesverhalen: Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, art-nouveaukeramiek en Dutch Design. Ontdek hoe Nederland een wereldspeler is geworden op het gebied van keramiek, aan de hand van imposante bloempiramides, kleurrijk boerenbont, populair Gouds plateel en de eigenwijze ontwerpen van designers als Maarten Baas. Lees meer.

Voorts de tentoonstellingen helemaal boven:

- Design#4, Jelle Mastenbroek. Twee installaties. Na een druk op de knop produceert de zelfspelende piano annex porseleinkast fascinerende composities, terwijl u voor een tweede installatie, Splendour Lender, een euromunt nodig hebt. Maar die krijgt u terug!

- Galerie De Witte Voet, 1975 - 2017. Deze Amsterdamse galerie is al meer dan veertig jaar een begrip. Eigenaar en oprichter Annemie Boissevain ontvangt dit jaar de Van Achterberghprijs. Ter gelegenheid van deze onderscheiding toont Keramiekmuseum Princessehof van 8 december 2018 tot en met 27 oktober 2019 een selectie werken als eerbetoon aan de inmiddels gesloten galerie.