Rinsmastate, zwaar gehavend in 1944. Foto Peter Nieuwenhuijsen

 

Dag van het Kasteel 2020


Een goed en een slecht bericht van de Nederlandse Kastelenstichting. In een persbericht vertelt de stichting dat de financiële situatie ernstig is verslechterd.

"Daarom gaat de NKS vanaf 2021 projecten flexibel oppakken. Om hiervoor financiële ruimte te maken heeft het bestuur besloten afscheid te nemen van het bureau en haar medewerkers. In 2020 blijft het kantoor bestaan. Alle geplande activiteiten voor 2020 zullen doorgaan. Bestuur en medewerkers zullen het jaar benutten om de transitie verder vorm te geven, met in de toekomst een actievere rol van het bestuur. Belangrijke activiteiten zoals excursies, lezingen, studiedagen en de bijdrage van de NKS aan het tijdschrift Het Buiten gaan ook na 2020 door. Ook zal de NKS haar naam blijven verbinden aan en betrokken blijven bij het landelijke publieksevenement Dag van het Kasteel.

En in verband met dit laatste volgde enkele weken na het slechte bericht het volgende:

Gisteren overhandigde de BankGiro Loterij op het Goed Geld Gala een cheque van € 200.000 aan projectleider Janneke van Dijk, directeur Heidi van Limburg Stirum en bestuurder Max Schimmelpenninck. Met deze steun bouwt de Nederlandse Kastelenstichting haar landelijke publieksevenement Dag van het Kasteel verder uit en blijft zo aandacht genereren voor kastelen en buitenplaatsen.

meer informatie »