Schijnwerperperiode Vijversburg. 27 mei Zilveren Zondag.


In de periode van 7 tot en met 27 mei staat Vijversburg in de schijnwerpers van Staten en Stinzen.

Vanaf de maand mei ontvouwt zich een prachtig veldschilderij in de Dwaalster. Twee kunstenaars schilderen met kleurrijke oude Friese gewassen een compositie in het veld, geïnspireerd door Escher.

Zondag 27 mei van 12.00 – 17.00 uur: exposities en activiteiten rondom het ambacht van edelsmid tijdens Zilveren Zondag. Lokale edelsmeden tonen, aangevoerd door SanneS edelsmederij, hun sieraden. Meer dan dertig amateur- en professionele edelsmeden doen mee. Elk met hun eigen unieke stijl en combinatie van materialen en technieken. In het theehuisje gaan edelsmeden aan het werk en in de salonkamer van de Villa kunnen kinderen een sieraad maken. Een dag met een zilveren rand voor jong en oud. Ook de Cactuskas in de Oranjerie is deze dag open voor publiek.

Van 23 juli to 6 augustus zet Tytsjerk de deur open voor onbekend bezoek tijdens het International ArtCamp. Gastvrij waren de Tytsjerksters ook tijdens de Tweede Wereldoorlog toen 170 Roomse evacués in het dorp kwamen. Tijdens het ArtCamp gaat een groep internationale kunstenaars aan de slag met het verbeelden van gastvrijheid op diverse locaties in het dorp en in Park Vijversburg.

Geweest:

In deze periode nodigt Helena Mallinckrodt (1847-1930) u uit om op maandag (!) een kopje thee met haar te drinken in de regentenkamer. Het gaat om de maandagen 7, 14 en 21 mei van 14.30 – 16.30 uur. Helena Mallinckrodt was de gezelschapsdame van de familie Looxma-Ypeij. Zij neemt u mee terug in de tijd van weleer en laat u kennis maken met de erflaters. De vertelling vindt plaats in de regentenkamer. De thee wordt geschonken in de theesalon met lekkernijen uit vervlogen tijden. Prijs € 17,50 per persoon (inclusief entree park). Reserveren is gewenst, vol=vol.

Die zelfde maandagen, van 14.00 – 16.00 uur wordt er gehaakt aan de grootste gehaakte deken ooit. Op 14 en 15 juli is dan eenmalig de Grootste Gehaakte Deken in zijn totaliteit te bewonderen. Dan wordt ook duidelijk of er een nieuw wereldrecord in het Guinness Book of Records bijgeschreven kan worden. Daarvoor moeten er nog wel wat lapjes gehaakt worden. Help mee met de laatste draadjes en haak aan in het Paviljoen. Iedereen mag en kan meedoen.

Op Hemelvaartsdag, 10 mei, is er 's morgens een openluchtdienst in het park (vanaf 10 uur). Het park blijft de rest van de dag gratis toegankelijk.

Moederdag, zondagmiddag 13 mei van 14.00 – 16.00 uur. Jonge muzikanten verrassen alle “memmen” met een muzikaal cadeau tijdens Memmemelodei. In het Paviljoen wordt een doorlopend concert verzorgd in samenwerking met Cultuurcentrum De Wâldsang. Een gevarieerd programma van verschillende niveaus op verschillende instrumenten en zang. Moeders en deelnemende muzikanten hebben deze middag vrij entree.

meer informatie »