Willem Bartel van der Kooi in Dekema State


Op Dekema State is deze zomer een tentoonstelling te zien van Willem Bartel van der Kooi (1768 - 1836)

Dekema State in september

Zondagmiddag 2 september: wijnproeverij onder leiding van Petra Waijenberg van Waijenberg Wijnadvies.

Op 8 en 9 september vieren wij Open Monumentenweekend met aandacht voor het landelijke thema Europa. Twee recreatieve dansgroepen zullen dit weekend Europese dansen demonstreren. Op zaterdagmiddag de Wisselpas uit Burdaard, en op zondagmiddag Yduna. Yduna zal ook diverse kostuums showen uit de verschillende landen. Wellicht heeft u zin om een paar passen mee te dansen. De toegang is deze dagen gratis.

In de state besteden we aandacht aan dit thema door bewoners en/of schilders van de portretten uit vroeger tijd “op de kaart te zetten”, voor zover ze voetsporen hebben liggen in of afkomstig zijn uit de huidige landen van Europa.

Op de zondagmiddagen 16 september, 23 september en 7 oktober is het bij voldoende deelname mogelijk mee te doen aan een fotocursus “kunstzinnige tuinfotografie” onder leiding van Anja Zwanenburg van AZ-fotografie. Naast de begeleiding van Anja zijn een fotowaaier, een aantal afdrukken, de toegang tot de tuin en drie consumpties per middag inbegrepen bij de inschrijfprijs van € 140,-- voor de drie middagen samen, 13-17 uur.

meer informatie »