Beetsterzwaag: Culturele Hoofdstraat


Onze stichting gaat waarschijnlijk meedoen met de Culturele Hoofdstraat door zich (en de staten, stinzen en buitneplaatsen) te presenteren in Lyndenstein. Ongeveer gelijktijdig met de Tinco-tentoonstelling zou er dan een kleine expositie van staten, stinzen en buitenplaatsen te zien zijn in dit monumentale pand. Dit project staat nog in de kinderschoenen, maar wij hopen op snlle voortgang.

Tussen 13 juni en 9 september zal het elke woensdag tot en met zondag om 14 uur mogelijk zijn mee te lopen met een Tinco-rondleiding door het dorp (tot 15 uur; prijs € 8,00 inclusief de Tinco-tentoonstelling. 13 juni is ook de eerste dag van de tentoonstelling, die de naam Tinco Lycklama: een Friese jonker in de Oriënt draagt.

Op 30 augustus houdt onze voorzitter, Bearn Bilker, in Beetsterzwaag een lezing over de Friese adel. Er zijn in het Lycklamahûs veel andere lezingen gepland op de donderdagavonden in de zomer. De voorlopige lijst (met TL wordt Tinco Lycklama à Nijeholt bedoeld):

21 juni over de TL-foundation (door Hans Zijlstra), 28 juni over TL in Perzië (door Corien Vuurman), 5 juli over de vier werelden van TL (door Yme Kuiper), 12 juli over TL in Syrië (en Syrië nu, door Theo de Feyter), 19 juli over TL en de Parijse wereldtentoonstelling (vindt plaats in Wolvega!).

9 aug. over archeologie in TL's tijd (door Lucas Petit), 16 aug over maskers en kleding op de schilderijen van de TL-expositie, en 23 augustus over het geboortehuis van TL (door Dickhoff en Huisman).

meer informatie »