Anne Wentzel

 

Princessehof 100 jaar; van 9 oktober tot 2 december dicht


Sexy Ceramics

is er nog tot en met 8 oktober 2017. Klassieke Griekse vazen, verfijnd Aziatisch porselein en moderne kunst prikkelen de zintuigen en laten u met een heel andere blik naar keramiek kijken. Er is aandacht voor verborgen symbolen, suggestieve vormen en expliciete objecten, maar ook voor de sensualiteit van het materiaal klei zelf.

Hedendaagse keramiek

Eveneens tot en met 8 oktober zijn er twee tentoonstellingen met hedendaags werk te zien. Anne Wenzel: Chasing Silence is er een van. Zij maakt vogels met de raku-techniek. De andere expositie is een vrucht van samenwerking tussen Princessehof en Europees Keramisch Werkcentrum Oisterwijk. De Duitse kunstenaar Markus Karstiess toont zijn serie Asphalt and Boxes en het werk Scholar's Rock.

Design#2: Licht gaat over de combinatie van keramiek en licht die designers tot stand brengen. Van porseleinen lampen tot lichtgevende installaties. Het ontwerpersduo Kranen/Gille heeft een lichtinstallatie ontworpen van 10 bij 2: lichtgevend landschap bij nacht.

Herinrichting

Het 100-jarige museum wordt dit jaar heringericht naar ideeën van ontwerper Menno Landstra. De vaste collectie komt in een opstelling te staan die de bezoeker meeneemt in de wereld van keramiek. Oost en West, verleden en heden worden verbonden, met een hoofdrol voor de topstukken. Bovendien worden het entreegebied, de theesalon en de museumwinkel verbouwd. Ook deze ruimtes worden flink aangepakt en krijgen een geheel nieuwe indeling en uitstraling. Vanaf 2 december is het museum weer geopend.