Princessehof 100 jaar, nieuwe entree en inrichting


Het Princessehof: vaste collectie op eerste verdieping; vier tentoonstellingen op verdieping 2 en begane grond.

Het Princessehof bestaat 100 jaar, althans in zijn huidige functie. De collecties hebben een nieuwe presentatie gekregen, onder de naam Van oost naar west. Bovendien heeft de entree een nieuwe aanblik, met theesalon en kinderatelier. Ook is de tuin heringericht. Vanaf 2 december is het museum weer open en zijn er vier tentoonstellingen te zien. De Vlaamse beeldhouwer Johan Tahon toont in Monk monnikachtige figuren en albarelli, hier en binnenkort ook in het Bonnefanten-museum Maastricht. Ook Caroline Coolen is een Vlaamse beeldhouwer, nu ja -ster. Haar tentoonstelling is de vrucht van een periode in het Europees Keramisch Werkcentrum. Voor Design#3 is Floris Wubben aan de beurt, met zelfontworpen machines. En tenslotte is er In Motion, de grootste tentoonstelling van hedendaagse keramiekkunst in het Princessehof ooit. In Motion blijft, evenals Caroline Coolen, tot 6 mei. De andere twee tot en met 25 november 2018.

In het Princessehof is ook geregeld iets 'te doen': rondleidingen, workshops, antiekspreekuren, enz. Ook voor kinderen zijn er workshops: in de voorjaarsvakantie.

De eerstvolgende workshop is op 28 januari. Verder kunt u maar beter op de website van het Princessehof kijken: www.princessehof.nl/te-zien-en-te-doen/activiteiten

Rondleidingen: a 20 januari, zo 4 en za 17 februari, zo 4 en za 17 mrt, zo 1, za 14 en zo 29 april, za 12 en zo 27 mei, za 9 en zo 24 juni. Tijd: 14.30-15.30 uur. Kosten: toegang tot het museum, niets extra.

Antiekspreekuren: wo 7 februari en 4 april, van 14.00 tot 16.00 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden: www.princessehof.nl/te-zien-en-te-doen/activiteiten