Schierstins: na Doet Boersma ( - 24 juni) is Raponsje ook binnen te zien


In de zaal van de Schierstins exposeert momenteel Doet Boersma. Haar werk blijft tot en met 24 juni.

Buiten ontwikkelt zich iets bijzonders, waarover de Leeuwarder Courant van 3 mei uitvoerig berichtte: de textielgroep van De Schierstins heeft een textielversie gemaakt van het sprookje Rapunzel van de gebroeders Grimm. De scènes van ‘Raponsje in Feanwâlden’ worden tot begin september uitgebeeld in verscheidende kistjes in de tuin, met fijn brei-, quilt-, vilt- en ander textielwerk. Een prachtig, verhelderend boekje vertelt het verhaal van Raponsje.

Een levensgrote Raponsje met lange vlecht komt vanaf 30 juni uit de toren te hangen. De expositie wordt dan uitgebreid naar de tentoonstellingszaal. In augustus zal poppenspeelster Tineke van Montfoort een interactieve poppenspelworkshop verzorgen. Dit zal uitmonden in een uitvoering van het Rapunzel-sprookje van de Gebroeders Grimm op zaterdag 25 augustus, tijdens de Theun de Vriesboekendag. De tentoonstelling zelf duurt t/m zondag 9 september.

Wandeltocht zaterdag 30 juni

Vorig jaar ging de tocht door het moerassige, noordelijke buitengebied van Feanwâlden, deze keer is het drogere, zuidelijke buitengebied richting Burgum aan de beurt, het Wâlden-deel. Een gebied met prachtige wandelpaden te midden van het groen. En de mooie fietsbruggen om de Centrale As over te steken. Wie 25 km wil lopen, start tussen 9 en 10 uur. De wandelaars die het op 10 km houden, starten tussen 10 en 11 uur. Deelnemen kost € 5,00 (incl. consumptie). Kinderen t.m. 16 jaar € 3,00. (Donateurs 4,50)

De jaarlijkse fietstocht is op 11 augustus en de Theun de Vries boekendag op 25 augustus.