Eysingahuis: twee concerten in mei


Op 11 en 13 mei organiseerrt de Vereniging Hendrick de Keyser concerten in het Huis Van Eysinga (Eysingahuis). De vereniging bestaat in 2018 honderd jaar.

Op vrijdag 11 mei betreft dit een avondconcert onder de titel Zielsverwanten. Aanvang 20.00 uur. Op zondag 13 mei gaat het om een middagconcert met de naam De geheime boodschap van Bach. Aanvang 14.00 uur. Voor beide concerten kost een toegangsbewijs € 22,50.

Op vrijdag 1 juni (20.00 uur) is er een muziektheatervoorstelling. <<Een oud huis, gebouwd in de 17e eeuw, staat op de nominatie om gesloopt te worden. Is de tijd rijp voor het huis om te verdwijnen, loopt zijn leven ten einde? Of is verzet geboden? Wat verdwijnt er allemaal bij de sloop, behalve de muren en de vloeren? Wat gebeurt er met de sporen van bewoners uit de Renaissance, de Verlichting, de Romantiek en de Moderne tijd die het oude huis in zich draagt en koestert? Ter gelegenheid van het jubileum maakt de voorstelling HUIS een tournee langs een aantal bijzondere panden onder de titel 'HUIS in huis' ​uitgebracht door THIM Muziektheater.>> Kaarten à € 30,00 te bestellen via de link (vervolgens door naar: theatervoorstelling-huis)

Het Huis Van Eysinga is door de eigenaar, de Vereniging Hendrick de Keyser, bestempeld tot museummonument, met als sprecialiteit de historische woon- en personeelsvertrekken en de relatie tussen die twee. Bijzonder is ook de trap en het marmer achter de entree.

meer informatie »