Foto Arjan Bronkhorst

 

Eysingahuis: nieuwe trouwlocatie gemeente Leeuwarden. Eind november Museumhuis.


In het Huys Van Eysinga, oftewel Eysingahuis, kunnen voortaan huwelijken gesloten worden. Op 23 september kunnen trouwlustigen een kijkje komen nemen.

De opening van het huis als Museumhuis van de Vereniging Hendrick de Keyser zal eind november plaatsvinden, zodat het het eerste weekend van december geopend moet zijn. Wie in dit vrijwilliger wil worden en de informatieronden op 4 en 8 oktober heeft gemist, kan nog terecht op 24 oktober, 10 uur.

Verder biedt de vereniging Hendrick de Keyser twee appartementen te huur aan.

Het ene is 70 m² (€ 815). Een gang verbindt de verschillende vertrekken van dit driekamerappartement. De woonkamer (28,5 m²) heeft een open keuken (8 m²) en een aparte berging met een opstelplaats voor wasmachine en droger. De slaapkamers (14 en 9 m²) bevinden zich ieder aan één zijde van de gang met respectievelijk uitzicht op de Koningsstraat en de binnentuin. De badkamer (5 m²) heeft een toilet, wastafel en een douche.

Het andere appartement is 200 m² groot (€1399) en verdeeld over twee verdiepingen.

Op de eerste verdieping vinden we de woonkamer (27 m²) met ruime (werk)kamer en suite (23 m²) en een doorlopend balkenplafond. Een gang verbindt de verschillende vertrekken van dit driekamerappartement. Riante moderne woonkeuken (27 m²) met gedeeltelijk plavuizen vloer en toilet. Op de tweede verdieping: ruime overloop (7 m²). centraal gelegen badkamer (10 m²) met ligbad, dubbele wastafel, toilet en separate douche. Twee grote tot zeer grote slaapkamers (25,5 m² en 53 m²) en de mogelijkheid om aparte werk- of loungeplek te creëren. Aparte berging met opstelplaats voor wasmachine en droger.

De foto is van Arjan Bronkhorst.