Eysingahuis: vanaf 29 november Museumhuis van de vereniging Hendrick de Keyser, Op 1 december te bezichtigen.


De opening van het huis als Museumhuis van de Vereniging Hendrick de Keyser zal op 29 november plaatsvinden. Op zaterdag 1 december is het gratis te bezichtigen. Fotograaf Koen Hauser heeft een tijdelijke installatie gemaakt.

Hendrick de Keyser is op zoek naar vrijwilligers die onze gasten ontvangen en actief zijn in het huis. Om vrijwilliger te worden in Huis Van Eysinga is geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar wel zijn goede sociale en communicatieve vaardigheden belangrijk. Tijdens de kennismakingsperiode wordt verwachte dat vrijwilligers een dagdeel per week beschikbaar zijn, daarna is de minimale beschikbaarheid twee dagdelen per maand. Vereniging Hendrick de Keyser biedt vrijwilligers professionele begeleiding en een reiskostenvergoeding.

In het Huys Van Eysinga kunnen voortaan huwelijken gesloten worden.

Tot slot: de vereniging Hendrick de Keyser biedt in het huis twee appartementen te huur aan.

Het ene appartement is 200 m² groot (€1399) en verdeeld over twee verdiepingen.

Op de eerste verdieping vinden we de woonkamer (27 m²) met ruime (werk)kamer en suite (23 m²) en een doorlopend balkenplafond. Een gang verbindt de verschillende vertrekken van dit driekamerappartement. Riante moderne woonkeuken (27 m²) met gedeeltelijk plavuizen vloer en toilet. Op de tweede verdieping: ruime overloop (7 m²). centraal gelegen badkamer (10 m²) met ligbad, dubbele wastafel, toilet en separate douche. Twee grote tot zeer grote slaapkamers (25,5 m² en 53 m²) en de mogelijkheid om aparte werk- of loungeplek te creëren. Aparte berging met opstelplaats voor wasmachine en droger.

Het andere appartement (€ 1140) komt binnenkort vrij. Het ligt op de tweede verdieping van het Huis Van Eysinga zelf. Het bestaat uit één grote open ruimte met als mogelijke indeling een woonkeuken van (60 m²) en woon/slaapkamer (43 m²). Vervolgens een badkamer (8 m²) met dubbele wastafel, douche en opstelplaats voor wasmachine en droger. Separaat toilet en bergkast (3 m²). De woning heeft een berging in de kelder.